Voor uw ontbijt en catering op maat in Assen

De geschiedenis van het ontbijt.

De oude Grieken namen als ontbijt alleen wat brood, gedoopt in wijn en af en toe wat vijgen. De Romeinen aten ook alleen wat brood met olijven en wijn. Een karig ontbijt. 

In de middeleeuwen werd ontbijten als gulzigheid beschouwd en aten de mensen maar 2 maaltijden op een dag. Een uitzondering op de regel waren de zieken, ouderen en de landarbeiders of andere mensen die lange dagen maakten. Als ontbijt kregen mensen brood met wijn of bier, omdat in die tijd nog geen thee of koffie bestond. Dit kwam pas in de 17e eeuw naar Europa. 

Aan het eind van de middeleeuwen begon de adel steeds vaker en uitgebreider te ontbijten en werd het ontbijt als een luxe gezien. De armen aten pap met oud brood en bier en de rijken aten vlees en eieren. 

Vanaf het moment dat er niet meer met alcohol ontbeten hoefde te worden, maar er thee en koffie was voor iedereen, werd het ontbijt toegankelijk voor alle lagen van de bevolking.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram